نخستین گام برای شروع یک کسب وکار، دریافت مجوز است. از آنجایی که برای ساماندهی و تا حدودی قانونی کردن مشاغل، اتحادیههای صنفی تشکیل شدهاند، هر شخصی برای شروع کار در این صنف باید مجوزهای لازم را از اتحادیه مصنوعات فلزی و کابینتسازان تهران یا هر شهر دیگری دریافت کند. داشتن کارگاه با متراژ حداقل 100 متر یا فروشگاهی با حداقل متراژ 12 متر برای شروع کار از شروط دریافت مجوز کسب است. در تهران خیابان سهروردی شمالی و جنوبی، ملاصدرا، بنیهاشم و خیابان حافظ مراکز اصلی کابینتسازان هستند. هر اتحادیهای با توجه به رسته شغلی خود برای اعضایش متراژ ویژهای را در نظر میگیرد. مغازه برای فروشندگی از 12 متر به بالا بوده و برای سازندگی کمتر از 35 متر نباید باشد.
سرمایه اولیه راه اندازی کارگاه کابینت سازی
هزینه ورود به این شغل کمی بالاست. البته با توجه به اینکه شخص بخواهد تولیدکننده باشد یا صرفا فروشنده یا هر دو، هزینه اولیه برای شروع کار متفاوت است. فیضآبادی، در مورد هزینههای رهن و اجاره در مراکز بورس کابینتسازی اضافه میکند: «مثلا در خیابان سهروردی شمالی، برای مغازه 12 تا 15متری ماهی 7میلیون اجاره و حدود 200میلیون تومان پول رهن لازم است.» این فعال بازار همچنین میگوید که اگر مکان حاضر باشد و هزینههای رهن و اجاره نداشته باشیم، با 10میلیون سرمایه اولیه میتوان فروشندگی کابینت را شروع کرد. چون فروشندگان اغلب مونتاژ کار هستند و با خریدن در و بدنه از افراد دیگر آنها را به مشتریان خود میفروشند، یعنی بیشتر نقش واسطه دارند. اما تولیدکنندگان کابینت سرمایه نسبتا زیادی برای شروع این کار لازم دارند. گام نخست تهیه و تدارک یک کارگاه تولیدی است. عمده هزینهها صرف خرید زمین و ایجاد کارگاه میشود. کارگاههایی که وسعتشان از 100 متر شروع میشود و گاه تا 500 متر و حتی بیشتر هم میرسد.
این کارگاهها معمولا خارج از شهر قرار دارند و هزینه خرید زمین در حوزه خارج از کلانشهرهایی مانند تهران بین 5 تا 8میلیون تومان است. مثلا هزینه خرید یک زمین 100 متری با قیمت پایه 5 میلیون تا 500 میلیون تومان است. داشتن کارگاه تولیدی مزایای زیادی دارد. زیرا طرح و جنس مورد علاقه مشتری را تولید میکنیم و به راحتی میتوان رضایت مشتری را جلب کرد.» البته هزینههای اولیه برای داشتن یک کارگاه تنها داشتن زمین و ساختن ساختمان آن نیست و علاوه بر اینها، باید سرمایه نسبتا بالایی نیز برای خرید ابزار مورد نیاز کارگاه کابینتسازی پرداخت کنید. هزینهای که به گفته فعالان این بازار بالغ بر 200میلیون تومان است. در حقیقت هزینه اولیه برای شروع کار در حوزه تولید کابینت، بیش از 800میلیون تومان است. از طرفی باید دستمزد کارگران کارگاه را هم که معمولا کمتر از 10 نفر نیستند، حساب کنید. حتی اگر ماهانه حقوق پایه وزارت کار را هم به این کارگران پرداخت کنید، چیزی بیش از 5 میلیون تومان باید تنها بابت دستمزد کارگران خود بپردازید. حاملهای انرژی نیز هزینههای بالایی برای سرمایهگذار ایجاد میکنند.
- آموزش نصب نرم افزار كامفار COMFAR
- طرح توجيهي کشت گل و گیاهان زینتی در فضای باز -فرصت سرمايه گذاري١٠٤