رتبه بندی شرکت ها
تعریف رتبه بندی شرکت
رتبه بندی یک نوع معیار تشخیص صلاحیت است که توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری برای پیمانکاران و شرکت ها اتخاذ می شود.
شرکت های پیمانکاری با توجه به قراردادها و امکانات و افراد امتیازآور از ۱ تا ۵ رتبه بندی می شوند ولی شرکت های مشاور از ۱ تا ۳ رتبه بندی اخذ می کنند.
کار شرکت های پیمانکاری بیشتر در زمینه اجرایی و اجرای پروژه های عمرانی و قردادهای اجرایی در زمینه ساخت و نظارت بر پیمانکار است ولی شرکت های مشاور در زمینه طراحی و نظارت، و نظارت بر ساخت فعالیت می کنند و واسطه بین پیمانکار و کارفرما هستند.
رتبه بندی شرکت ها چیست؟
رتبه بندی در واقع یک نوع مقیاس گذاری برای تضمین کیفیت و کمیت پیمانکاران برتر در ارائه خدمات و دفاع از حقوق بهرهوران میباشد.
برای اجرای هر پروژه باید توان شرکتهای دارنده گواهی صلاحیت، طبق ضوابط آیین نامه ارجاع کار به پیمانکاران، توسط دستگاههای اجرایی ذیربط ارزیابی شود. دریافت گواهی صلاحیت، مرحله اول از فرآیند احراز صلاحیت شرکتهای متقاضی حضور درمناقصات دولتی و پروژههای بزرگ میباشد.
شرکت هااز لحاظ نوع فعالیت برای دریافت رتبه به ۵ دسته تقسیم میشوند که رتبه هر یک از این دستهها توسط نهاد خاصی صادر میگردد و مراجعه هر شرکت برای دریافت رتبه باید به اداره مربوطه صورت گیرد:
- پیمانکار
- مشاور
- طرح و ساخت-EPC
- انفورماتیک
- انبوه ساز
رتبه بندی شرکت های پیمانکاری در ساجات به صورت کاملا تخصصی **
- واگذاری امتیاز و سهام شرکت های دارای رتبه ساجاتی
- خرید و فروش رتبه – ساجات – دریافت رتبه پیمانکاری
- تامین نیروی انسانی – ثبت نام اولیه برای اخذ گذر واژه
- خرید و فروش و اجاره شرکت های دارای رتبه در کلیه پایه ها و رشته ها ( راه و ترابری – ساختمان و ابنیه – آب – تاسیسات و تجهیزات – نفت و گاز – نیرو – کشاورزی و … )
- ورود اطلاعات و همچنین اسکن مدارک در سامانه ساجات
- مشاور و صلاحیت وزارت کار
– عمران – مکانیک – معماری – زمین شناسی – برق – آبیاری
– کاردانی و کارشناسی – شهرداری
- کارت پیمانکاری و ارائه کلیه خدمات مربوط به رتبه بندی – اخذ کارت شهرداری و صلاحیت پیمانکاری
- واگذاری امتیاز شرکت های رتبه دار پیمانکاری در پایه ۵ / رتبه های آب و ساختمان و تاسیسات ۵ تهران
** دعوت از مهندسان مجرب و متخصص در زمینه رتبه بندی ( جذب کلیه مهندسین رتبه دار ، بدون رتبه و بازنشسته با شرایط پراخت عالی در سراسر ایران ) :
- دارای ۷ – ۳ سال سابقه مفید ( دارای ۷ – ۳ سال سابقه بیمه تامین اجتماعی در شرکت پیمانکاری )
- داشتن مدرک تحصیلی دایم یا موقت و کارت پایان خدمت
- توجه نمایید مهندسین نباید استخدام رسمی دولت باشند .
رتبه بندی پیمانکاران چیست ؟
رتبه بندی شرکتهای پیمانکاری ، بررسی میزان توانایی شرکت ( براساس نفرات و سوابق آنها، تجربه کاری و توان مالی ) می باشد. این بررسی براساس ضوابط و آیین نامه هایی که توسط معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری مصوب می شود انجام می گیرد .
رتبه بندی شرکتها در ۱۱ رشته معرفی شده و در پایه های (۱،۲،۳،۴،۵) انجام می گیرد که پایه ۵ کمترین و ۱ بیشترین پایه است. جهت کسب رتبه بندی پایه ۵ شرکت می بایست امتیاز نفرات را که برای رشته ( رشته های) درخواستی به صورت مجزا داشته باشد که محاسبه این امتیاز براساس مدرک تحصیلی و سابقه اعضای هیات مدیره انجام می گیرد .
جهت کسب پایه چهار (۱،۲،۳،۴) شرکت می بایست امتیاز نفرات و سقف تجربه کاری تعیین شده برای هر رشته و پایه و سقف توان مالی تعیین شده برای هر رشته و پایه را به صورت مجزا داشته باشد .
توضیحات بیشتر به تفصیل در فرم های پیوستی و ضوابط و آیین نامه های ارائه شده آمده است .رشته های مختلف پیمانکاری در آیین نامه معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری شرکتها را در ۱۱ رشته مختلف رتبه بندی می کند که عبارتند از :
۱٫ ساختمان
۲٫ راه و ترابری
۳٫ صنعت و معدن
۴٫ تاسیسات و تجهیزات
۵٫ کشاورزی
۶٫ آب
۷٫ مرمت آثار باستانی
۸٫ کاوش های زمینی
۹٫ ارتباطات
۱۰٫ نفت و گاز
۱۱٫ نیرو