|

فرصت سرمایه گذاری شماره 159 طرح سيستم روشنايي خورشيدي براي جاده ها و پارک ها

در دهه هاي اخير انرژي خورشيد مورد توجه محققان قرار گرفته است . از سال 1883 با ساخت اولين سلول خورشيدي تلاش براي بهبود کارايي اين سلولها و بهره برداري هر چه بيشتر از انرژي خورشيد آغاز شد .از آنجا که امروزه مهمترين دقدقه ي بيشتر کشورهاي جهان بحران انرژي است ، به نظر مي آيد استفاده از منبع تمام انرژي هاي کره ي زمين يعني خورشيد ، کاملاً منطقي و عاقلانه مي باشد ! تا چند دهه ديگر با روند صعودي افزايش جمعيت ، سوختهاي فسيلي به پايان خواهند رسيد . حتي انرژي هسته اي نيز به دليل هزينه سنگين و خطرات ناشي از پرتوزايي طولاني مدت مواد پرتوزا ، نخواهد توانست بشر را در حل اين بحران ياري دهد ؛ علاوه بر اينکه اورانيوم نيز يکي از منابع معدني زمين و پايان پذير است .
بسياري تنها راه حل را در پايين آوردن مصرف مي دانند ، اما آيا به راستي اين امر ممکن است ؟
برخي از کشورها در بخش انرژي خورشيدي سرمايه گذاري هاي قابل توجهي کرده اند . تلاش براي استفاده از اين انرژي که از قرن نوزدهم به طور جدي آغاز شده است تاکنون به موفقيت هاي زيادي رسيده است و در حال حاضر سيستم هاي خورشيدي متعددي براي مهار و استفاده از انرژي خورشيد براي توليد الکتريسيته ساخته شده است .
پس از انقلاب صنعتي با ارتقاء سطح بهداشت در جهان ، جمعيت با سرعت زيادي رو به افزايش گذاشت . هنوز هم اين روند صعودي ادامه دارد ، با افزايش جمعيت انرژي خورشيد به عنوان انرژي پاک ، ارزان و در دسترس يکي از بهترين انتخابها بوده است .
خورشيد عامل و منشاً انرژي هاي گوناگوني است که در طبيعت موجود است از جمله : سوختهاي فسيلي که در اعماق زمين ذخيره شده اند ، انرژي آبشارها و باد ، رشد گياهان که بيشتر حيوانات و انسان براي بقاي خود از آنها استفاده مي کنند ، مواد آلي که قابل تبديل به انرژي حرارتي و مکانيکي هستند ، امواج درياها ، قدرت جزر و مد که بر اساس جاذبه و حرکت زمين به دور خورشيد و ماه حاصل مي شود ، اين ها همه نهادهايي از انرژي خورشيد هستند . انرژي هسته اي را مي توان يک استثناي کلي دانست ، با اين که امروزه يکي از منابع مهم توليد انرژي در جهان شناخته شده است . انرژي اتمي احتياج به فن آوري بسيار پيشرفته و پرهزينه دارد که در موقع استفاده از آن ، خطرات احتمالي و مضرات آن را نيز بايد مد نظر داشت . با توجه به مطالبي که ذکر شد طبيعي است بت روند صعودي افزايش جمعيت جهان و استفاده بيشتر از سوخت ها بحران انرژي به عنوان يک مشکل بزرگ در سطح جهاني مطرح شده است.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *