طرح توجیهی احداث واحد تولید ادویه-فرصت سرمایه گذاری۱۹۰
امروز در قفسههای فروشگاههای زنجیرهای، سوپرمارکتها و سایر فروشگاههای سطح شهر شاهد حضور ادویه در قامت بستهبندیهایی هستیم که طی فرآوری ادویه خام وارداتی تولید میشوند. معمولا در این کارخانهها، انواع ادویهها بهصورت چوب وارد میشود و پس از طی کردن مراحل مربوط به فرآوری و بستهبندی، وارد شبکه فروش میشود. اما زمانی یک سرمایهگذار میتواند از توجیه اقتصادی سرمایهگذاری در این صنعت مطمئن شود که برای آن طرح توجیهی تهیه شود.
هرچند به نظر میرسد در شرایط اقتصادی فعلی، راهاندازی واحد فرآوری و بستهبندی ادویه آن هم در مقیاس کوچک، اقدام اشتباهی است.
ادویههایی که چوب آنها وارد کشور میشود، مانند چوب دارچین و چوب زردچوبه حتما باید آسیاب شود و این آسیاب کردن در چند مرحله انجام میشود. برای فرآوری و بستهبندی ادویه به آسیابهای مختلفی اعم از سوزنی و چکشی و دستگاه بستهبندی ساشه و در مورد ادویههای میکس به دستگاه بلندر نیاز است، پس از آسیاب شدن، ادویه به قسمت بستهبندی میرود که دستگاههای بستهبندی هم اتوماتیک هستند و معمولا در ظروف پت، این بستهبندی انجام میشود. بهطورکلی در حال حاضر کارخانههای فرآوری و بستهبندی ادویه باید آسیاب صنعتی خریداری کنند که این نوع آسیاب در ایران تولید میشود و موجود است و نیازی به واردات آن وجود ندارد.البته میتوان بهطورکلی این موضوع را مطرح کرد که هیچکدام از دستگاههای مربوط به فرآوری و بستهبندی ادویه وارداتی نیست. اما از آنجایی که نوآوری از جمله مواردی است که یک برند…….