نخستین گام در صنعت پرورش بلدرچین در سال 1930 اتفاق افتاد و پس از این تاریخ سرعت پیشرفت و انتقال آن به سایر نقاط دنیا بسیار زیاد شد و در اندک زمانی این پرنده به آمریکای شمالی، اروپا، خاورمیانه و خاور نزدیک راه یافت. در کشورمان از اواخر دهه 70 خورشیدی و با توجه به سرمایهگذاریهای انجام گرفته در سالیان اخیر پرورش آن پیشرفت قابل ملاحظهای کرده به طوری که هماکنون در ایران نژادهای گوناگونی از این پرنده پرورش داده میشود.همگام با توسعه این صنعت و عرضه گوشت بلدرچین، بازارهای مصرف گوشت و تخم آن نیز پیشرفت قابل ملاحظهای کرده و با توجه به ارزش غذایی گوشت و تخم آن و بالا رفتن آگاهیهای عمومی در زمینه تغذیه، انتظار آن میرود که استقبال عمومی از محصولات بلدرچین روز به روز افزایش یابد.
هماکنون نیز تراکم مزارع پرورش بلدرچین بیشتر در نقاط مرکزی ایران بوده و این نقاط از قطبهای مهم پرورش بلدرچین در ایران به شمار میروند. عمده مزرعههای پرورش بلدرچین و کبک در شهرهای میبد، کرمان، یزد و لرستان دایر بوده و طبق آمارهای موجود نزدیک به 300 واحد فعال دارای مجوز در این حوزه فعالیت میکنند. کرمانشاه، تهران و توابع، آذربایجان غربی و زنجان از دیگر مراکز تولید و پرورش بلدرچین هستند.
برای تولید و پرورش بلدرچین باید حداقلها را داشته باشید، مثلا با زیرزمینی 70 تا 80متری کاری از پیش نمیرود. کمترین فضای مورد نیاز برای انجام چنین کاری و بهسود رسیدن در این حوزه، فضای مسقف مورد نیاز برای شروع کار 400 تا 500مترمربع است و به سرمایه اولیه 80 تا 100میلیون تومان هم نیاز است.
با این پیشفرض میتوان شروع خوبی داشت تا بعدها به توسعه برسد، ولی برای تولید صنعتی و انبوه، سرمایهگذاری میلیاردی لازم است.
اخیرا مصرف گوشت بلدرچین در کشور افزایش چشمگیری داشته و با توجه به استقبال مصرفکنندگان از گوشت لذیذ این پرنده، اغلب رستورانهای Fast Food، گوشت بلدرچین را در لیست غذاهای پرمصرف قرار دادهاند. خوشمزه بودن و آماده شدن سریع از مهمترین ویژگیهای طبخ و مصرف بلدرچین است. علاوه بر آن گوشت این پرنده بسیار مغذی و پرخاصیت است.
درحال حاضر بازار تولید و فروش این گونه محصولات خوب و از رونق کافی برخوردار است. سال به سال مقدار مصرف و استقبال بیشتر و بهتر میشود و مردم به اهمیت و ارزش بالای غذایی آن پی بردهاند. بیشتر تولیدات مجتمع صنعتی پرند به خارج از کشور صادر میشود.
بازارهای صادراتی این محصولات کشورهای عربی، کشورهای آسیای میانه، قفقاز و عراق است.این مجموعه صنعتی ماهانه 8تن گوشت کبک و 15تن گوشت بلدرچین تولید و عرضه میکند. قیمت گوشت بلدرچین بهصورت عمده بین 14 تا 16هزار تومان برای هر کیلو است.
این حرفه جزو مشاغل پرسود و زودبازده است و همین مسئله باعث شده تا افراد زیادی سراغ این کار بروند. گوشت بلدرچین دارای خواص زیادی است و مصرف آن جنبه درمانی هم دارد و برای کمردرد و ضعف اعصاب بسیار مفید است. ضمن اینکه پروتئین خیلی بالایی دارد و گوشت آن به مراتب از گوشت قرمز بهتر است.
- طرح توجیهی تولید اسانس های گیاهان دارویی-فرصت سرمایه گذاری شماره 28
- طرح توجیهی تولید دستکش- فرصت سرمایه گذاری شماره 30