ز سال 1343 با ورود تعدادی بز سانن اصیل به مرکز تحقیقات حیدر آباد کرج ، کار بر روی این نژاد آغاز شد.از همان ابتدا هدف از این کار آمیخته گری با نژاد های بومی و تولید یک نژاد شیری مطابق با شرایط اقلیمی ایران قلمداد شد.هر چنددر حال حاضر در برخی مناطق میتوان ردپایی از این نژاد را پیدا کرد ولی هدف مورد نظر بدست نیامد. اینکه نژاد سانن ایرانی و یا نژادی همانند سانن با ترکیب نژادهای داخلی تثبیت تثبیت شده است، زیاد مشخص نیست و در واقع نمیتوان کارنامه مشخصی را پس از حدود 5 دهه از ورود این نژاد به کشور را ارائه نمود.
به هر جهت با توجه به فراهم بودن زمینه پرورش این نژاد به دلیل وجود پایه نژادی آن در کشور و همچنین وجود فرآوردههای ژنتیکی آن که اغلب وارد می شود (اسپرم) روی آوردن به سمت پرورش صنعتی بز سانن و تولید شیر آن ، زیاد هزینه بر نبوده و به عنوان یک سرفصل در پرورش دام کشور می تواند گنجانده شود. در حال حاضر ساننهایی که در کشور پرورش داده شده کاملاً با شرایط مختلف و حتی خشن آب و هوایی تطبیق یافته و از این نظر که بز سانن فقط خاص مناطق سرد سیر است، میتواند اصلاح گردد.
به جهت بالا بودن تولید شیر این نژاد ، به همان میزان توقعشان نیز از دامهای بومی بالاتر خواهد بود، از این رو، کسانی که به این نژاد روی میآورند بایستی امکانات لازم را از جهت جایگاه مناسب، تامین خوراک مورد نیاز و تامین امکانات و تجهیزات راحتی و بهداشتی و… را پیش بینی نمایند.
بز های سانن قابلیت تولید تا 6 کیلو را هم دارند اما باید متوسط شیر واری را در یک دوره شیرواری مد نظر داشته باشید در گله ما متوسط تولید بین 2 تا 3 کیلو گرم میباشد در ضمن شرایط نگهداری بعد از ژنتیک حرف اول را میزند. قیمت هر لیتر شیر بز سانن 4000 تومان میباشد.
خلاصه بررسي فنی، مالی و بازار طرح پرورش بز سانن
پیش بیني ظرفیت و تركیب تولید : 200 راس
مساحت زمین: 2000 متر مربع
زیربنای مسقف: 460 متر مربع
زیربنای غیر مسقف :530 مترمربع
امکانات زیربنایی مورد نیاز طرح پرورش بز سانن
تعداد و ترکیب نیروی انساني طرح پرورش بز سانن: 5 نفر