پدر عصر امروز بسیاری از مردم برای درمان بیماریها به طب سنتی روی میآورند تا از عوارض داروهای شیمیایی در امان بمانند و همین امر طب سنتی و روشهای درمانی آن را به یک بنگاه اقتصادی خوب تبدیل کرده است. یکی از روشهای درمانی در طب سنتی، زالو درمانی است. از روزگار گذشته پدربزرگها و مادربزرگها برای درمان کمر درد، پادرد و برای درمان جوشها و دملهای چرکی که منشا ایجاد آنها در آن روزها مشخص نبود، تنها یک روش میشناختند و آن زالو انداختن بود.
وضعیت زالو در ایران
از آنجایی که در گذشته زالو در طبیعت ایران صید و در پزشكی استفاده میشد، نیازی به پرورش این جانور مفید در کشور نبود، اما در چند سال اخیر به دلیل آلودگی ناشی از مصرف بیرویه سموم كشاورزی، تعداد زالوها كاهش چشمگیری یافته است. زهکشی تالابها و دریاچهها و شخم زدن زمینهای کشاورزی با تراکتور به جای اسب از دیگر دلایل کم شدن زالوی طبیعی در ایران است و همین امر تولید زالو را به ضرورتی پر سود تبدیل کرده است.
براساس آمار، پرورش زالو در كشور برای اولین بار در شهرستان جویبار توسط دكتر كرد افشاری متخصص طب سنتی در فضای سر پوشیده به مساحت 500 مترمربع در داخل استخرهای فایبر گلاس انجام گرفت. در حال حاضر نیز تكثیر و پرورش زالو با موفقیت انجام پذیرفته، بهطوریكه در حال حاضر بیش از 200 هزار قطعه زالوی پرورشی برای عرضه به بازار مصرف وجود دارد و این در حالی است که پرورش زالو توجیه اقتصادی خوبی دارد و در حال حاضر هر قطعه زالو در ایران 500 تا1500 تومان به فروش میرسد و این در حالی است كه قیمت این آبزی در اروپا 8 تا 12 دلار است. تفاوت قیمتی که صادرات زالو را برای کارآفرینانی که مزارع مصنوعی پرورش زالو تأسیس کردهاند بسیار پر سود میکند.
به این ترتیب است که با توسعه پرورش زالو از یک سو فرصتهای شغلی جدید برای جوانان بیكار ایجاد میشود و از سوی دیگر افزایش درآمد اقتصادی روستاییان رقم خواهد خورد و سود خوبی هم نصیب سرمایهگذاران میشود. در حال حاضر، تکثیر و پرورش زالو در برخی از استانهای ایران مانند مازندران، آذربایجان شرقی و خراسان با موفقیت انجام میشود، به طوری که در حال حاضر زالوی پرورشی برای عرضه به بازار مصرف وجود دارد.
لازم به ذکر است که سرمایه لازم برای تولید زالو بسیار کم است. به عنوان مثال از ملزومات پرورش زالو تهیه استخرهایی کوچک است که عمق آن نیم متر باشد و درکف استخر، سیمانها با خاک رس پوشانده شوند. بنا به گفته کارشناسان، با سرمایه اندک 5 تا 10 میلیونی میتوان کارگاه کوچک تولید زالو را به راه انداخت.
- آموزش دانلود و نصب پروسس میکر ProcessMaker
- دوره آموزشی کامفار COMFAR