سال 1950 یک فرد آمریکایی برای نخستین بار فرمولاسیون تهیه ناگت را از مرغ ارائه کرد و نزدیک به سال 1980 بود که مک دونالد بهصورت رسمی و گسترده مکناگت مرغ را در رستورانهای خود سرو کرد و همین باعث شد از آن پس استفاده از انواع ناگت در سراسر دنیا به اشکال و طعمهای مختلف رایج شود. اگر بخواهیم یک تعریف کلی از ناگت ارائه دهیم در واقع ناگتها عبارتند از انواع گوشت چرخ كرده و فرآوری شده كه به اشكال مختلف شكل داده شده و با نمک، ادویه، آرد سوخاری، پوشیده و بهصورت خام، نیمهپخته، نیمهسرخ یا پخته تهیه میشود. این گوشت چرخ کرده میتواند شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، انواع ماکیان و حتی میگو باشد. در واقع انواع گوشت حلال در کشور قابلیت تبدیل شدن به ناگت را دارند اما بیشترین تولید در زمینه تهیه ناگت در ایران مربوط به مرغ است، بنابراین میتوان در سایر گوشتها مانند بوقلمون یا میگو سرمایهگذاری کرد تا با تمایز، وارد بازار شوید.سرمایهگذاری در هر شغلی دارای مزایا و معایب خود است. در خصوص کارخانه تولیدکننده غذاهای آماده هم میتوان مزایا و معایب بسیاری را برشمرد، از جمله مزایای این کسبوکار این است که استفاده از انواع غذاهای آماده در کشور رو به فزونی است و مردم هر روز بیشتر به سمت اینگونه غذاها تمایل نشان میدهند همچنین چون از برخی گوشتهای مسن در تهیه این ناگتها استفاده میشود به علاوه برخی ضایعات مرغ و گوشت را هم به کار میگیرند قیمت تمام شده این محصول نسبت به مرغ و گوشت کمتر برآورد میشود و مردم قدرت خرید بیشتری دارند. همچنین ماشینآلات این کار عموما تولید داخل است و به راحتی میتوان آنها را طراحی و تهیه کرد.اما اساسیترین عیبی را که در این کار است میتوان ذهنیت بسیاری از مردم نسبت به این غذاها به سبب اخبار منفی که در چند سال اخیر در خصوص سوسیس و کالباسها در ایران منتشر شد به علاوه ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ دانست، هر چند براساس روش و الگوریتم تولید و مواد اولیه ناگتها با سوسیس و کالباس متفاوت است اما چون همگی در دسته غذاهای آماده قرار میگیرند با یک نگاه از سوی مردم قضاوت میشوند که برای برطرف کردن این ذهنیت تنها باید کیفیت کار را بالا برد و اعتماد از دست رفته را از طریق تبلیغات و کیفیت محصول برگرداند. برای راهاندازی کارخانهای که توانایی تولید حدود هزار تن از این محصول را در سال داشته باشد به تمام ماشینآلاتی که در بالا گفته شد نیاز داریم، هزینه تهیه این ماشینآلات حدودا یک میلیارد و 500میلیون تومان برآورد میشود به علاوه برای تجهیز آزمایشگاه و وسایل دفتری 300میلیون دیگر سرمایه مالی نیاز دارید و 200میلیون هم برای سرمایه در گردش و خرید مواد اولیه نیاز است یعنی در مجموع برای شروع کار حدودا به 2میلیارد تومان سرمایه نیاز دارید. این مقدار روزانه حدود 4000کیلو از محصول را که میتواند شامل بستههای یککیلویی باشد، تولید میکند.
همچنین برای راهاندازی کارخانه و جاگذاری ماشینآلات فوق در کمینه متراژ 4هزار متر فضا لازم است که بهتر است این فضا خارج از فضای شهری واقع شده باشد. در خصوص مجوزهای لازم برای شروع کار هم باید یک پروانه بهداشت از وزارت بهداشت و یک مجوز از صنایع غذایی و وزارت صنایع اخذ کنید که معمولا پروسه گرفتن مجوزها و سرکشی به محل و تایید ماشینآلات و… حدودا ششماه طول میکشد.
- طرح توجيهي احداث مجموعه كارتینگ و موتورسواری-فرصت سرمايه گذاري ٩٧
- طرح توجيهي راه اندازی پت شاپ -فرصت سرمايه گذاري٩٩