طرح توجیهی تولید روغن ذرت-فرصت سرمایه گذاری شماره 8

هدف از ارائه طرح توجیهی تولید روغن ذرت معرفی آن به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری است که در این مطلب به معرفی آن می پردازیم.
ذرت یکی از غلات مهم است. منشا آن قاره آمریکا بوده‌است. پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد.
ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ میلادی (سال کشف آمریکا) در قاره آسیا، اروپا و آفریقا بعنوان یک گیاه زراعی شناخته شده نبود. اما این گیاه را از قرن‌ها پیش در آمریکای مرکزی می‌شناختند و توسط مردم سرخ‌پوست آمریکا کشت می‌شد. بهمین سبب نام لاتین ذرت از یکی از طوایف سرخ‌پوست بنام Marisi Mahig گرفته شده است.
نام این گیاه در زبان انگلیسی corn در عربی ذرت و بلال است. نام فارسی این گیاه جواری (فرهنگ دهخدا) است ولی واژه‌ی عربی ذرت بکار برده می‌شود.
ویژگی های دارویی
ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
• پماد ذرت خشک کننده زخم‌ها می‌باشد.
• ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.
• استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌کند.
• روغن ذرت کلسترول خون را پائین می‌آرود.
• روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی مفید است.
انواع ذرت
ذرت نژادهای متعددی دارد که این گروهها بر اساس ویژگیهای بافت آندوسپرم دانه طبقه بندی می‌شوند.
ذرت بو داده
ذرت سخت
ذرت دندان اسبی
ذرت نرم یا آردی
ذرت شیرین
ذرت مومی
تولید ذرت در جهان
ذرت بطور وسيعی در همه دنيا کشت می شود و ميزان ذرت توليدی هرساله بيش از ساير غلات است. ايالات متحده، 40 درصد ذرت جهان را توليد می کند و ديگر کشورهای توليد کننده ذرت شامل چين، برزيل، مکزيک، اندونزی، هند، فرانسه و آرژانتين هستند.
روغن ذرت
يكي از با ارزشترين بخش‌هاي ذرت جرم يا جوانه ذرت مي‌باشد . در بخش آسياب، جرم را جهت استخراج روغن از ذرت جدا مي‌كنند . بعد از استحصال روغن كيك يا تفاله باقيمانده را بعنوان غذاي دام بكار مي‌برند.
ذرت تقریبا دارای 4/5 درصد روغن است كه حدود 85 درصد آن در جوانه قرار دارد.
جوانه ذرت جدا شده توسط فرآیند آسیاب خشك، حاوی 25 تا 30 درصد روغن، و جوانه جدا شده توسط آسیاب مرطوب، حاوی 45 تا 50 درصد روغن است.
از هر 100 كيلوگرم ذرت مي‌توان تقريباً بين 6/1 – 2/2 كيلوگرم روغن استخراج كرد . يعني بعنوان مثال مي‌توان از يك كارخانه آسياب 200 تني در روز حدود 4 تن روغن ذرت خام استخراج نمود.
ارزش غذایی روغن ذرت
روغن ذرت بوی ملایمی بوده و از لحاظ تغذیه ‌ای، ارزش غذایی زیادی دارد، به طوری که روغن جوانه ی آن از لحاظ اسید لینولئیك (امگا 3) كه یك اسید چرب ضروری است، غنی بوده و علاوه بر آن دارای ماده ‌ای است که با خوردن روغن آن، میزان جذب كلسترول بیش از 25 درصد كاهش داده می‌ شود و به این ترتیب، بیماری ‌های قلبی که تا حد زیادی تابع کلسترول خون هستند، افت قابل توجهی پیدا می‌ کنند.
در مورد دیگر فواید این روغن باید بگوییم، افرادی که اگزما و بیماری ‌های پوستی دارند نیز می‌ توانند از این روغن برای بهبود مشكلات شان استفاده کنند. اسید های لینولئیك و آراشیدونیك در روغن ذرت در نقل و انتقال چربی ‌ها در بدن و نیز كاهش ابتلا به بیماری‌ های پوستی مانند آكنه و اگزما مؤثر هستند.
علاوه بر همه این ها، روغن ذرت دارای پایداری زیادی نسبت به اكسیداسیون بوده و از آن می‌ توان برای پختن، سرخ كردن و سالاد استفاده کرد.
اسید چرب غیراشباع امگا شش موجود در این دانه قابل توجه است.
باید به این مطلب نیز اشاره کنیم که روغن ذرت دارای ویتامین E فراوانی است.
روغن ذرت فاقد رنگدانه كلروفیل است. همان طور که می دانید، رنگدانه کلروفیل عمل اكسیداسیون روغن را در حضور نور تسریع می ‌کند، بنابراین مدت ماندگاری ‌این روغن، 12 تا 24 ماه خواهد بود که زمان نسبتا طولانی ‌ای است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

61 + = 63