راه اندازی فروشگاه زنجیره ای
فروشگاههای زنجیرهای در کشور ما فروشگاههایی هستند که با نام و نشان تجاری واحد و تحت مدیریت متمركز و با حداقل دو شعبه تأسیس میشوند و به عرضه خدمات مبادرت میكنند، فروشگاههای زنجیرهای در ایران یا چند منظوره هستند و همه نوع گروههای کالایی یا خدماتی را ارائه میدهند یا اینکه یک گروه کالای همگن را عرضه میکنند.
در شرایطی که مکان موردنظر سرمایهگذاران آماده باشد، میتوانند به اتاق اصناف استان محل استقرار دفتر مركزی مراجعه و پروانه كسب دریافت کنند، اما در آینده كه اتحادیه كشوری برای این فروشگاهها تشكیل شود، باید از اتحادیه پروانه كسب دریافت كنند.
ولی چنانچه مكان آماده نباشد و مجری قصد احداث یا آمادهسازی مكان را داشته باشد، میتواند به مركز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه و جواز تأسیس دریافت کند و پس از تكمیل کار برای بهرهبرداری نسبت به دریافت پروانه كسب اقدام کند. طاهری با تأکید بر این موضوع که نیازی نیست فرد سرمایهگذار برای هر شعبهای مجوز و پروانه کسب جداگانه دریافت کند، میگوید: به منظور بهبود فضای كسب و كار، جواز تأسیس در مركز امور اصناف و بازرگانان طی 24 ساعت صادر میشود.
میزان سرمایه لازم برای ایجاد فروشگاههای زنجیرهای بنا به گروههای کالایی مختلف فرق میکند، اما بهطور میانگین به ازای هر متر مربع عرصه فروش حدود 6میلیون تومان سرمایه مورد نیاز است. بهعنوان مثال اگر کسی قصد دارد یک فروشگاه زنجیرهای یک هزار متری ایجاد کند، باید حدود 6میلیارد تومان را به این کار اختصاص دهد.
در مجموع میزان سرمایهگذاری به نوع تجهیزات و امکانات و کالاهایی که قرار است در فروشگاه عرضه شود، بستگی دارد. طاهری در مورد اشتغالزایی فروشگاههای زنجیرهای اظهار میدارد: این فروشگاهها به ازای هر شعبه به مساحت 200متر مربع، بهطور میانگین برای 10نفر اشتغالزایی دارند و اگر یک فروشگاه زنجیرهای 200شعبه داشته باشد میتواند برای 2هزار نفر به شکل مستقیم اشتغالزایی داشته باشد.
اگر تعداد یک هزار و 400شعبه فروشگاه زنجیرهای را ضرب در میانگین 150 مترمربع (عرصه فروش فروشگاههای كشور) کنیم، عرصه فروش فروشگاههای زنجیرهای بهدست میآید که حدود 210هزار متر مربع خواهد بود و قاعدتاً با توجه به جمعیت و حجم فروش در فروشگاههای زنجیره ای، میتوان این ظرفیت را افزایش داد. اما باید به این نکته توجه داشت که در هر کشوری میزان نیاز سرانه هر فرد از فروشگاههای زنجیرهای با توجه به مقتضیات و شرایط فرق میکند و استاندارد مشخصی در این زمینه وجود ندارد.
- طرح توجیهی راه اندازی کافی شاپ-فرصت سرمایه گذاری ۲۰۸
- طرح توجیهی راه اندازی آشپزخانه آپارتمانی-فرصت سرمایه گذاری ۲۱۰