طرح توجيهي تولید پودر ماهی-فرصت سرمايه گذاري١١٠

در حال حاضر اکثر شرکت‌های تولید‌کننده پودر ماهی در مناطق شمالی و جنوبی کشور مشغول فعالیت هستند. توجه به بازارهای صادراتی یکی از عواملی است که می‌تواند رشد قابل توجه شرکت‌های تولیدی را در این بخش به همراه داشته باشد. از سوی دیگر با وضعیت نامناسب صنعت دام و طیور در کشور بازار‌های صادراتی فرصت مناسبی برای تولیدات پودر ماهی در کشور به شمار می‌آید. در این گزارش به بررسی جنبه‌های مختلف تولید پودر ماهی می‌پردازیم‌.
میزان سرمایه‌گذاری جهت احداث واحد تولید پودر ماهی
برای شروع سرمایه‌گذاری به سرمایه‌ای بین چهار تا پنج میلیارد تومان نیاز دارید. البته این میزان سرمایه‌گذاری منهای هزینه‌های خرید زمین است. سرمایه در گردش در این کار بسیار بالاست، بنابراین سرمایه‌گذار باید حدود 600 تا 800 میلیون تومان از سرمایه خود را برای تامین به موقع مواد اولیه و هزینه حقوق و دستمزد کارکنان در نظر بگیرد‌. مابقی سرمایه نیز برای تکمیل عملیات ساختمانی، راه‌اندازی خط تولید و تجهیز کارخانه در نظر گرفته می‌شود.
دستگاه TVNگیری که میزان ازت آزاد در هر میلی‌گرم پودر ماهی را محاسبه می‌کند در حدود 200 تا 300 میلیون برایتان تمام می‌شود‌. برای تجهیز کارخانه به دستگاه رطوبت‌گیری نیز باید 100 تا 150 میلیون هزینه کنید‌. علاوه براین به یک سیستم خط خشک کن (حدود 100 میلیون تومان)، دستگاه آسیاب (حدود 20 میلیون تومان) و دستگاه کیسه پرکن (بین 30 تا 40 میلیون تومان) نیاز دارید. با چنین سطحی از سرمایه‌گذاری میزان تولید شما بین پنج تا شش تن در روز است. علاوه بر این برای احداث کارخانه‌ای در این سطح به زمینی حدود دو تا سه هزار متر نیاز دارید که از این فضا یک سوله هزار‌متری به راه‌اندازی خط تولید اختصاص می‌یابد.
علاوه بر این حدود 300 متر برای احداث انبار مواد اولیه و 400 متر برای انبار محصول تولیدی در نظر گرفته می‌شود. ساختمان اداری، اتاق استراحت کارکنان، سالن غذا‌خوری و اتاقک نگهبانی نیز بخشی از عملیات ساختمانی را شامل می‌شود که مجموعا به سرمایه‌ای حدود 500 میلیون تومان نیاز دارد‌. در نهایت برای اداره کردن کارخانه‌ای در این سطح به 10 تا 15 نیروی کار نیاز دارید‌. برای گرفتن مجوز‌ها نیز باید به سراغ وزارت صنایع بروید اما جلب رضایت و گرفتن مجوز‌های بهداشتی، زیست‌محیطی و دامپزشکی در این کار الزامی است. گرفتن مجوز‌های احداث به حدود دو تا سه ماه زمان نیاز دارد. به محض تکمیل پروژه و آماده شدن خط تولید می‌توانید سراغ مجوز‌های بهره‌برداری بروید.البته فراموش نکنید که رعایت استاندارد‌های بهداشتی و دامپزشکی در این بخش بسیار اهمیت دارد‌.
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 46 = 53